Sen

First 31.7 ja höpinää purjehduksesta

Kevyttä

Meidän nykyiset spinnunskuutit ovat 8mm dyneemaa (n. 19m). Niiden päissä on sellaiset pikapunnukset, että purje on roikkunut aika lailla ellei tuulta ole ollut lähes liiaksi alunperinkin. Pitkään on ollut mielissä ottaa rinnalle jotain vähän köykäisempää vaihtoehtoa. Eräät isommat ja kokeneemmat ovatkin viime aikoina hehkutelleet kuorittuja ja lypsettyjä köysiä, ja se kuullosti sen verran hauskalta ja järkevältä, että pitihän sitä kokeilla.

Kevyttä

Ostin ohutta 5mm dyneemaa. Leikkasin siitä 14m pätkiksi ja noin 5m ydintä kiskottu esiin ja toisesta päästä jätetty kuorta jäljelle. Pleissauksesta vain youtuben lyhyen oppimäärän lukeneena liitokset tuli improvisoitua. Päästä puuttu vielä pleissiloopit, kun en ihan vielä ole päättänyt, että pistäiskö sinne pienet pikahaat, peräti jotkut muoviset pikahaat vai jättäis solmittaviksi. Paljas dyneema on kyllä sen verran liukasta, että veikkaan taipuvani joihinkin pikkuruisiin pikahakoihin.

20130503_spinbarbers1

Kun jämäpäähän jäi sitä ylimääräistä löysän vetoa varten pelkistä kuorista, niin siinä säästi köyttä sen verran, että siitä riitti hienosti myös uusiin barbereihin näille köysille. Päähän pieni Antalinrengas ja muuten ihan samat ”solmut”. Noin 3m on meillä barberin blokista sen ravulle ja saman verran tuossa on paljasta. Siihen reilu pari molempia, kuorta sekä ydintä, ja loput 3m perällä kuorena. Toi kuori sopii barberien päähän erinomaisesti.

Perinteisen mallin mukaan näillä lilluttelukelin ratkaisuilla varmistetaan lähinnä se, että löysiä myötäsiä ei tulla vähään aikaan näkemään.

EDIT:

20130507_snadit

Kokeillaan noita aluksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: