Sen

First 31.7 ja höpinää purjehduksesta

Kärcher ja epäilyksen häivät

Viime syksynä ne sadeasuiset suihkuttelijat veneen noston yhteydessä kinusivat niin suolaista hintaa pohjan pesusta, että päätin ryhtyä itse toimiin. Ja minähän en tiennyt painepesureista mitään muuta kuin merkin Kärcher. Yritin kysellä töistä ja lähiympäristöstä, mutta vastaukset olivat samaa tasoa tai sitäkin huonompia. Samaan aikaan se lima oli kuivunmassa pohjaa kiinni, joten päätin olla hukkaamatta aikaa ja ḿarssin K-rautaan ja ostin sitten Kärcherin. Malliksi valitsin sellaisen, joka maksoi sen verran kuin katsoin sopivaksi tollasesta värkistä maksaa. No kyllä sillä se lima lähti, etenkin semmoinen hassu pyörivä pää teki jämäkkää jälkeä. Ja toki toiveissa oli, että keväällä se tekisi jotain kannellekin. Mainittakoon, että kyllä sillä pesi kyljet ja pohjankin ihan kätevästi huuhteluluonteisesti. Toki siitä oli jatkettava clean and polisheilla, rubbing liquideilla ja sen sellaisilla ennen vahausta.

20130519_jalkeen

Nyt vasta pääsin sitten kokeileen mitä se tekee kannelle. Noiden kannen nystyröiden jynssäys on ollut niin paskamainen homma joka vuosi, että se on usein jäänyt kesäreissulle juhannuksen jälkeen. Ja kyllähän toi hyvin vetää. Kaikki se noki, home ja muu talviskeida lähtee kyllä näppärästi. Jäljelle jää sitkeämmät yksittäiset tahrat, linnun paskojen kellastumat ja sellaset, jotka jää mäntysuopaharjahommistakin. Mutta ne on helppo jälkikäsitellä sitten kunnon aineilla. Bonuksena sillä lähti saumoista, keulaboksista, maston kauluksesta ja muista ärsyttävistä paikoista todella sutjakasti monien vuosien jöötit.

Tämä nyt mainintana siksi, kun duunikaverilla oli epäilyksensä painepesurin käytännöllisyydestä venehommissa. Kukin tyylillään ja jos on parempiakin keinoja, niin kuulisin mieluusti, mutta itse en enää ilman tota sählää en syksyä, enkä kevättä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: