Sen

First 31.7 ja höpinää purjehduksesta

Tiistikset 21.5.2013 – virta vähissä

Edellisten tiistiksien sijaan tällä kertaa oli luvassa keliä. Harmaja ja muut tienoon anturat vilkutteli vähän yli 10 m/s tuulia. Olosuhteen tulisivat olemaan 31.7:lle kenties vähän suotuisammat kuin viime viikon 2m/s. Pinnamiehen lisäksi paikalle oli saapumassa vähälukuinen mutta sitäkin mainiompi assortmentti suomalaista tasoitupurjehdussakkia.

Työkiireiden vuoksi paikalle päästyä oli melkoinen tohina saada hommat kuosiin ennen lähtöä, oli vanttien ruuvausta, keulan vaihtoa ja yleistä huseerausta. Edelliseltä visiitiltä varustamo oli jättänyt vessan ikkunan auki ja sen lattialla ei nyt lainehtinut, mutta oli lätäkkö. Pilssi vessan imulle ja suristen. Surinapa olikin varustamon absoluuttisen epäabsoluuttisiinkin korviin vähän totuttua matalampi. Välittömästi siitä arvasti mistä oli kyse ja kylmä hikeä lisämarinadiksi purjehduspukuun. Pääsi siinä varmaan joku hätäpierukin. Portaat pois ja yleismittari käteen.

20130521_akut

Seuraavat äänet olivat liuta painokelvottomia sananparsia ja alumiinitölkin sihahdus. Ei siinä itku eikä litku auttaneet. Kone ei hyörähtänyt nimeksikään. Pistettiin maasähköt kiinni ja toivottiin parasta, että vielä ehdittäisiin jotenkin viivalle. Konehan kyllä lataisi hetkessä tuohon toimivaankin virtaa, mutta maasähkölaturin hitaus epäilytti. Vasemman kuvan lukema ei ihan heijastele koko totuutta, Senin mylly lähtee vielä 11.7V:lla kyllä käyntiin ja koko tämän säätämisen ajan muu mittaristo itseasiassa näyttikin 11.5V ja välillä 11.4V. Odottelun aikana tuulimittarin jännitenäytöllä jännite pikemminkin huojui alas kuin ylös. Siitä alkoi melkoinen yleismittarimiekailu. Vasta kun se kuollut akku riuhtaistiin irti pomppasi lukemat ja laturi heräsi eloon. Laturi oli ruokkinut kuollutta akkua ja eloisampi oli purkautunut pikkuhiljaa kulutuksissa. Varustamolla ei ollut liiemmin aihetta ylpeilyyn. Kun aseina on klassinen kenttäteoria ja Schrödingerin yhtälö niin käytännössä se on sama kuin urheilulääkäri nousisi nekkauskehään. Käkättimeen tulee ja kovaa.

Onnittelut Melisandelle mainiosta kakkos-/ykkössijasta. Ei me niillä sijoilla oltaisi oltu, mutta ehkei pökäkään.

Senin osalta homma jatkuu ensi tiistaina paremmalla virralla. Siinä välissä pinnamies ja käväisee lainapunnuksena Emäsalossa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: