Sen

First 31.7 ja höpinää purjehduksesta

Lisää virtaa

Ehkä muilla on tonicit huurteisia ja venejääkaapit pullollaan haasteellisiakin säilöttäviä, mutta meillä sen jääkaapin ja akkujen kanssa saa roplata koko ajan. Kun on kaksi pientä akkua, tällä hetkellä 55 Ah ja 70 Ah, niin se on yhtä vahtaamista, että niissä pysyy potkua ja ettei kylmäeväät lähde käveleen kesken kaiken. Ja nyt kun vielä akku meni talvella näkemin ja yhdet tiistikset jäi näin naurettavan asian takia välii, oli asialle yksinkertaisesti tehtävä jotain. Ja kun veneasioista on kyse, niin oli syytä perehtyä asiaan kunnolla, eli lukea mitä fe83.org foorumeilla on asian kanssa tehty. Siellä herrat oli ostelleet uk:n ebaystä roipetta, ja ajattelin, että se voisi olla jotain mihin minäkin pystyisin, siis tilaamaan ebaystä. En mä siitä asennuksesta niin, se voi onnistua tai olla onnistumatta, mutta jos ottaa asennussarjaksi vähän kaljaa, niin se ei ainakaan mene ihan pieleen.

Lisää virtaa

Mulla nämä akut vielä geelisiä, joten sen regun oli syytä tukea moisia. Lisäksi mua kovasti houkutteli ajatus, että se regu osaisi suoraan ladata kahta akkua, niin siitä sählingistä vähän pääsisi eroon. Tollanen joku kinkkipurkki sieltä löytyi uk stockista, siinä tuli vielä näyttö mukana. Toimitusaika oli alle viikko ja hintaa kertyi joku 75 puntaa postikuluineen. Vähän Firstin luukkutallia mitattuani totesin, että 60W voisi sopia niin tehonsa kuin kokonsakin puolesta. Joku 150 puntaa postikuluineen sieltä tuli myös sellainen semiflexible sitten tilattua. Ja se tuli alle päivässä! Nyt pitää vielä hakea sitä Haraldin mainostamaa johtoa vähän biltemasta ja pistää kytkien. Raportoin sitten lisää jahka pääsen asenteleen ja kokeileen niitä.

GreenStarSD18

Ja sitten seuraavaksi jotain tällaista. En mä tiedä mitä Firstien säännöt siitä sanoisi. Tai tiedänhän minä, mutta toisaalta ei se välttämättä painossa säästäisi, koska akkujahan tommosen kanssa olisi oltava kunnon katras ja paneleitakin kosolti enemmän. Olisi kiva kuulla mitä kolleegat ovat olleet mieltä Electripistä noin ylipäätänsä. Ja vaikka toi nyt ehkä tuntuu etäiseltä, niin kyllä mulle on ihan päivänselvää, että tuohon sähköhuristeluun se vielä menee.

2 responses to “Lisää virtaa

 1. Nimetön 3.6.2013 09:11

  Onko tuo kenno jo paikallaan? Luukkutallin päällä? MIten/mistä veit johdot sisälle?

  Juha
  MIss Piggy

  • kynde 3.6.2013 10:23

   Ei ole vielä paikoillaan, tulee kyllä kuvia ja rapottia heti kun on.

   Eilen vedin jo johdon konetilasta navigointipöydän tietämille, jonne ajattelin tuon näytön pistää. Ja kokeilin systeemiä paikoillaan ja hyvin tuntui toimivan.

   Siihen luukkutallin päälle olen sen panelin tökkäämässä. Se talli on 80cm leveä ja toi paneli 84cm, mutta en näe mitään ongelmaa siinä että sen toinen reuna tulee yli ja menee nirtsojen alle osittain. Läpivientiin en ole vielä keksinyt oikein ratkaisua ja voi hyvin olla, että pistelen värkin kuntoon vasta suursaaren jälkeen, tai sitten pistän sen jo suursaareen kiinni, mutta vedän sen panelin piuhan väliaikasesti ikkunasta tai oviaukosta, niin saa ainakin bisset kylmään, eikä tartte koneella akkuja latailla.

   Läpiviennille olin miettinyt alkuunsa, etä olisin vetänyt keskeltä panelin alta siihen katon lampun kohdalle ja sen piuhoja pitkin styyralle, mutta kun avasin sen yhden puupanelin styyran kiskon alta, niin en nähnytkään mitään johtoja. En vain eilen sitten ehtinyt sen enempiä miettimään, että mistä ne voisi vetää läpi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: