Sen

First 31.7 ja höpinää purjehduksesta

Pikku asenteluja

20130601_clutch_pre

Sen ui vähän paremmin styyralla, ja ihmekös kun siellä on neljä lukkoa ja paaralla vaivaiset kolme, joten tasapainon parantamiseksi sinne oli lisättävä yksi.

20130601_clutch_under

Tosta kohtaa pääsee kivuttomasti läpi, 40mm M6 linssikanta kelpaa.

20130601_clutch_post

Spinlock SAX singlehän se siinä, mutta ei siitä sen enenpää toi nyt vain arkistoon. Ihan kaikista muista mestoista johoin tänäään porailin ei noin helpolla selvitty.

20130601_jib_traveller_cleat

Tuo sininen on keulan skuuttipisteen uusi säätörapu, mutta M5 50mm ei rittänyt alkuunsa, 60mm on hilkuilla. Se on vierailtava jossain alan kaupassa, kenties Helsingin Pultti tms voisi auttaa. Pulteista on otettava muistiin, että tuo Harkenin cam cleat ottaa paljaaltaan M5 uppokannan, mutta tuon päälle läiskäistävän fairleadin kanssa tasakannan. 50mm riitti hyvin tuohon seuraavaan, eli ison skuutin lisäpuolituksen ravut.

20130601_main_finetune_camstand

Koska tossa levangin sillassa tällä keulan puolella on matalampi laita niin siihen piti keksiä jotain vahviketta. Eikä puhettakaan, että minä olisin noita alumiinikalikoita väkertänyt. Otin pari kuvaa, ravun ja vähän menovettä mukaan ja marssin nöyrästi protopajalle. Eikä aikaakaan kun jotain oikeasti osaavat olivat loihtineet sopivat kalikat. Ja elokuussa vielä jätkät ihmetteli kun sanoin Erikssonin poodissa, että täältä meikä hankkii veneeseen kaikki custom palikat ja lapoin singlemalttia koriin.

20130601_main_finetune_camcleats

Oman asennussarjan loputtua oli luovutettava tältä päivältä. Ensi kerralla tarvitaan muutama pidempi pultti ja isompi asennussarja. Ja se on sitten sähkötöitä myös luvassa.

Pistettäköön itelle, ja vaikka muillekin rookieille muistiin, että porailin ihan perus metalliporanterillä. Merkit ensin kynällä, sitten moran kärjellä pieni kolo, siihen perään vähän väärään suuntaan poraten ja sitten tarkistuksen jälkeen annoin poran jauhaa suht rauhallisesti. Ja kaikki tämän kevään 24 reikää onnistuivat reilusti yli odotusten, eli ylipäätänsä onnistuivat. Kalikoiden pohjaan ja reikään pistiin Sikaa tiivisteeksi. Katotaan sitten joskus, että miten ovat kestäneet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: