Sen

First 31.7 ja höpinää purjehduksesta

Onko niitä olemassa?

Tämmöisellä tietokoneajan ipanalla on välillä vaikeata käytännön asioiden kanssa. Kun K-Raudasta eikä Bauhaussista löydy yli 50mm pitkiä M5 koneruuveja, M4:sta puhumattakaan, niin itkuhan siinä puutarhatuolien, mattojen ja hajukynttilöiden keskellä tulee. Hattu kädessä nöyrästi Maritimin platinavaa’alle, ja kun siellälkin pisimmät tarjolla ovat 40mm, eikä tarroissakaan ole kuin 50 millisiä, niin se pikkutihrustus eskaloituu täydeksi vollotukseksi.

Huhtikuussa juuri itkiessä Bauhaussin rosteri-”osastolla” kuulin kuitenkin olan yli puheita autuaammista metsästysmaista, ”jaba jaba Helsingin Pultti jaba jaba”. Pieni googletus ja meiltä sinne matkan varrella oli vielä toinenkin, Helsingin Ruuvihankinta Haagassa. Työmatkalla päätin pysähtyä niissä. Niiden kartta sisäänkäynnistä ei auennut saaristoonnavigointiin tottuneelle ja haahuilin siellä hetken, kunnes joku röökaaja äkkäs mut ja ennenkuin ehdin mitään sanoa, niin se sano suoraan ”Yks taso alemmas ja kulman takana, roskiksien vieressä.”, johon mä että ”Ai Ruuvihankinta vai?”. ”Jep.”

Ja olihan siellä, kaikkea. (Ruuvihankinta muuten muuttaa Kaivokselaan, joten ensi kerralla ovat liikkeet toisinpäin kun noita lähden pulttijahtiin).

20130603_bolts

Kuvan M5 tasakannat ovat 80mm (rapulukoille) ja M4 uppokannat oli 65mm tai 70mm (pad-eyelle).

2 responses to “Onko niitä olemassa?

  1. FIN11625 3.6.2013 22:39

    Oliko noita M5:a vielä pidempinäkin kuin 80 mm? Vai meneekö jo seuraavaan kokoon?

    • kynde 3.6.2013 22:50

      En nyt voi tietysti varmaksi sanoa oliko noilla, koska mä ḱysyin nimenomaan 70-80 millisiä, mutta luulis että löytyy. ruuvihankinta.fi ja Helsingin pultti löytyy googlesta, soittamalla selviää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: