Sen

First 31.7 ja höpinää purjehduksesta

Jussarö 26.6.2013 – family AP

20130626_family_ap

Yleensa Barösundissa tuulee vastaan, tuuli vielä myötäilee loivaa käännöstä ja pysyy paskamaisesti edessä. Eihän siinä muuten mitään, mutta kuka jaksaa tällaisessa repunreijässä vendailla solkenaan. Mutta ei tänään. Uudella S3:lla rallateltiin itätuulella sieltä kuin tulppa laksatiivien edeltä ulos Jussaröhön.

En muuten ajatellutkaan tuota S3:sta miettiessä kuinka helvetin kätevä riepu se olisi myös lomareissuilla. Sehän on littana ja kestävä, eikä ihan niin iso kuin perus S2. Siinä toki muilla kuin riitsillä vähän uhraa prosentteja, mutta palkkioksi saa helpompaa lentoa ja käsiteltävyyttä sekä enemmän anteeksiantoa kulmien suhteen, koska välillä pinnassa notkuva autopilotti kuitenkin pumppaa välillä puuskissa. Eikä käyttöalueesta jää puutumaan, kun se kuitenkin toimii ihan hyväksyttävästi plattiksellakin. Palkitsee kun voi yhteen mieheen sen kanssa puleerata muitaa mutkitta vaimon ja lasten häärätessä sisätiloissa.

Oiva lisä oli n. 30cm dynyjatke purjeen toppiin, näin sen kulma ylettyy sukan alta just ja just ulos ja se ulottuu lentään vapaasti, toki myös maston topista sen saman jalan ulkona, mutta musta parempi näin.

6 responses to “Jussarö 26.6.2013 – family AP

 1. kynde 26.6.2013 16:08

  Lisäsin tonne ylös ”Lomapurjehdus” välilehden, jonne tulee Senin kesätouhujen aikatauluista vähän mainintoja.

 2. Sinko 26.6.2013 21:18

  Miksi minulla ei ole autopiloottia 😦 firsti on sceiba paatti (käytännössä) yksin käsin ilman ”Reinoa”. Tuli tuosta kuvasta mieleen… Pitäisikö Seniin laittaa ensi kaudeksi uusi Kruising stoora? Voitaisiin hieroa kauppaa kolmatta kautta ajettavasta Nortin radianista (kisamitoin) jos innostuisin laittamaan jostakin eksoottisesta matkusta purjeen (olisko esim. asbesti pårnå)?

  • kynde 26.6.2013 22:57

   Autopilotti on kyllä pyhä asia näillä reissuilla. Meillä sitä kutsutaan Kapuksi. Kelpo peli se on. Näppärä pinnalukko sähköittäkin, mutta kun se vielä ajaa kurssia aalloista huolimatta, jotta voi itse sählätä, niin ei puhettakaan että koskaan enää ilman. Se ottaa myös kritiikin vastaan melko hyvin.

   Ja todellakin, tuo kesäiso on alkuperäinen vuosimallia 2000. Förstiltä vierestä kuuluu kuvaus ”ihan hirvee”. Joo, pitänee tuumata. Tätä kesäriepua on kyllä tullut naurettua ja itkettyä… ehkä tarpeeksi.

 3. Sinko 2.7.2013 21:43

  Vielä Jussarössä?

  • kynde 3.7.2013 00:57

   Heh, ei vaan oo tapahtunu mitään mainittavaa. Kasnäsin kylpylässä ja Farmur’s Cafessa vierailtu useampaankin otteeseen. Taas oli grillilammas maullaan.

   Borstön kautta Aspööseen tultiin ankkuriin just äsken. Täällä on jotain humppaa huomenna ja sen mukaisesti kippoja.

   Missäs te puskette?

   • Sinko 3.7.2013 08:36

    Palloiltiin Ahvenanmaalla viikon verran ja nyt taas Saaristomeren puolella vailla tarkempaa plania (no Farmors Cafe toki ns. pakollinen ohjelmanumero). Takasin päin mennään Hangon kautta, mutta turvallisen kauan regatan jälkeen…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: