Sen

First 31.7 ja höpinää purjehduksesta

29.5.2012 Tiistikset – Kauden eka… ja sen mukasesti

Edessä kauden eka startti Senillä. Odotukset varsin matalalla hyvin menneestä Emiksestä huolimatta. Ite menin kipolle herätteleen sitä purjehduskuntoon jo iltapäivästä ja hommat oli vielä levällään ku kööriä alkoi valua veneeseen. Kuin ihmeenkaupalla se saatiin kuitenkin osapuilleen kelvolliseen kuntoon. Vantit jäi kyllä kovemman kelin 44,33,ht asetuksille, mikä nyt ei ehkä ollut tarkoitus ottaen huomioon että ennakkoon oli odotettavissa yksinumeroisia solmutuulia. Lähtöaluetta lähestyessä tuulta kuitenkin oli jotain 10-14 solmua ja puuskissa ripaus enemmän. Veikkailtiin että laimenee kuitenkin. Toisaalta ihan sama kun g3 oli autotallissa ja reiviköydet laittamatta isoon, niin ei tarttenut paljon miettiä.

Startissa oli tarkoitus olla kolhimatta ja ehtiä viivan yli ennenku se suljetaan. Lähestyminen suijikin aika ok ja itse taktikoimatta päädyttiin jarrutellen seuraan jotain toista firstiä. Ajauduttiin alamerkille ja toisin kuin edellä menevä Penelope, joka onnistui pääseen muiden alta pois, niin me jäätiin kyllä komeasti koko fleetin pasoihin. Siitä nousu tikulle ja toisin kuin jotkut me jouduttiin tikkaan sinne useampaan kertaan. Tikulta tuuli aukes ja siitä sitten Melkin jääpoijua kohti.

Jääpoijulta alko kryssi kohti ylämerkkiä Rysäkarin vieressä. Kryssillä tuli huomattua, että vaikka hekkiä vähän riuhdoin minkä pystyin niin mun leen D1:t lerpatti ja iso oli silti  muodottomasti pussilla. Ylägaija oli meillä irti ja heilui vapaana shaalinkien tasolla. Kiva kiva, lupaa hyvää spinnulegille. Boutspiidi oli ympäröiviin takaryhmän firsteihin nähden ihan ok osan aikaa. Mutta sillä välin kun viisi kuudesta (kippari pinnassa mukaan luettuna) yrittää heilutella kaikkia veneen naruja, sekä venettä yhtälailla, jotta se yg saataisiin takas alas niin boutspiidi ottaa osumaa ja tuhdisti. Siinä sitten Uhuru karkasi kokonaan ja Fun Firstkin kuittasi meidät. Totesimme että vitut yg:stä ja menneeän nyt vaan sinne ylämerkille. Nordzee Jyrkin kesäriepu toimi ihan hyvin ja vaikka isoa ei haluttuun muotoon koskaan saatu, niin nousukulma oli meillä siinä aallottomassa kelissä suhteellisen hyvä. Onnistuimme nipistän uudestaan Fun Firstin edelle ylämerkille. Siitä sitten ympäri ja heti sen jälkeen otettiin YG:n nouto tosissaan. Aikaa meni mutta saatiin se sieltä lopulta alas. Sillä välin Fun First ja melkein kaikki muutkin olivat jo menneet.

Spinnu ylös sukalla. Ei mitään hienoa siinä. Sukka painoi sen ylhäältä kasaan kun se sukka jäi jopa nostamatta ihan ylös. Pari jiippiä ja jääpoijulle. Myöhässä sitä alas merkillä ja ahtaaksi kävi. Ei sentään törmäilty ja valkosella köplöteltiin maaliin. Ei edes uudestaan jaksanut spinnua nostaa.

Keli oli kaunis ja tuulta sen 8-15 solmua moinaten loppua kohti. Hauskaa oli ja mitään ei  rikottu. Sijat 5/7 firsteistä ja 31/39 overall ovat ehkä nekin liikaa tuosta ropelluksestamme, mutta toisaalta se oli eka startti ja eka tiistis suurimmalle osalle ylipäätään. Eipähä sentään oltu pökä.

Takeaway:

– vantit löysemmälle löysempiin keleihin, etenkin D1:t sais olla löysemmällä

– hekkiä on ehkä ihan hyvä lyhentää, mä haluun sen lisävälityksen takas

– uusi kesä-G1 tulee oleen ihan mukava purje kesälle, tattis vaan Nordzeen Jyrkille

– puomin ylä- ja alanaru saisivat olla kyllä eri väriset

Mukana: Kynde, Katri, Karo, Markus, Sampsa, Hulu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: