Sen

First 31.7 ja höpinää purjehduksesta

4.9.2012 Tiistaikisat – se ens kerta

Tuuli: SW 14-20 kts

Perustiistaitohina oli aluillaan. Kolmen innokkaan ukon voimin matkattiin taas snadissa hosussa lähtöalueelle, mutta mitäs sitä siellä pyöriin ku kisaamaan oltiin tulossa. Kopukka liputti, kuten vähän ounastelimmein, D-rataa ja tällä kertaa myötäpäivään. Tuulta lounaasta ihan ripsakasti ja ennusteissa voimistuen iltaa kohden. Oltais kiskottu kolmonen keulaan, mutta pyöräilevä kippari oli jättänyt sen kotiin. Ykkösellä oli mentävä vaikka ei ollut ku kaks gastia, joista kumpikaan ei ole sen kummoisempi punnus. Odotukset eivät oikein olleet taaskaan taivaissa. Vähän niinku, että kunhan selvitään. Mestoille oli vaivautunut vain yksi toinen Firsti, Bella. Varsin perinteikäs kisakumppani meille. Tällä kertaa meidän epävirallinen kestotavoite ”ei pökä firsti” tarkoittaisi kuitenkin myös ekaa Firstiä, joten vähän hankala asetelma ennakkoon. Mutta kun kerran eliitti poti krapulaa viikonlopusta niin mikäs siinä.

Lähtöviiva oli etelään ja eka merkki myös samalla suunnalla, joten kopukan vieressä tulis oleen taas ryysistä. Vähän sekaannusta taas lähtömerkeistä ku joku töötti tuli jo kybävaille. Selvittiin kuitenkin ja lähdettiin kiihdytteleen keskellä ja ryysiksessä. Aika pian pitikin niitata pois jonkun pakeista. Päästiin vähän ylemmäs ja sieltä jo pääsisi merkille, josta sivaria kohti melkin kääntöpoijua, mistä kryssi rysikselle alkaisi.

Merkiltä eteenpäin homma tuntu aika hyvältä. Vene kulki yllättävän hyvin vaikka miehistöä oli aika vähän kelissä, jossa siitä olisi ollut varmasti apua. Pian huomasimme Bellan keinuvan edessä päällä. Lähestyimme sitä, mutta välissä oli yksi H-vene jonka pakeista löysimme itsemme. Bella pääsi päältä ohi. Pian H-veneen päällä oli paskalla vielä yksi ekspressi. Siellä tuplapakeissa alkoi taas kirosanoja kuulua. Ikäänkuin viime kerran jälkeen vannotut valat olisi kokonaan unohdettu. Sen kyllä halusi mennä mutta me vaan ajoimme sitä kerta toisensa jälkeen seinään. Bellan perä lipui kauemmas ja kauemmas.

Merkillä muistimme, että ens kertahan on jo meneillään. Ryhdistäydyttiin ja tehtiin heti venda siitä puhtaisiin ja syvälle syvälle länteen, syvemmälle ku muut. Sieltä takas styyralla ja boutspiidi tuntu olevan aika hyvä. Edessä oleva Elan lähestyi ja alempana mutta vielä edellä menevä Bella lähestyi sekin. Päätettiin taas jatkaa pitkälle. Tuulta kun oli sen verran, että vendat oli vähän hankalia ykköselle, joten mitä vähemmän vendoja niin sitä vähemmän. Ristiin mentiin jo ihan Bellan vierestä.Jäljellä oli kolme Vendaa Rysiksen etelälle. Kääntäen vaan ja pian oli selvää, että Bellaa jää ja joku Elanikin siinä olisi kauraa. Näin kauas lähdöstä pääsi edellämme myös 4play Albini ja oli joku toinenkin siinä ihan hollilla. Hyvin ne kyllä vetää, pakkoa taas sanoa.

Rysiksellä yksi 36.7 kuittas meidät, mutta muuten vedettiin suht mitään sanomaton sivari kohti alamäkeä. Spinnun hoisti meni hienosti vähäiselläkin miehistöllä. Lännempänä tuulta oli enää joku 14 solmua. Kippari vain jätti ison vähän liian kiinni ja yksi puuska horjautti meidät ylös. Siitä toivuttiin kuitenin nopeasti ja varsin tyytyväisinä itseemme siitä huolimatta lähdimme alas ja vauhdilla.

Tehtiin ihan hyvä jiippi ja itää kohti. Tuuli pumppasi ihan reippaasti, mikä heilutteli apparenttia ikävästi. Spinnua sai koko ajan kiskoa vähän joka narusta. Yksi Elan, meidän viime kerran pakki, kuittasi meidät alamäessä, mutta nyt sivummalla otimme sitä kiinni. Yritin ajaa päälle,
mutta kun rupesivat nosteleen kiviä kohti, totesin etten ala jiippaan enää sen takia ja yritettiin livahtaa alta, mikä osapuilleen onnistuikin.

Edessä olisi 90 astetta vasemmalle ja mahdollisesti aika tiukka niitti. Tuulta tosiaan tässä kohtaa jo paikotellen yli 20 solmua. Tehtiin päätös, ettei yritetä pakottaa tota AP:tä siihen. Spinnu alas, iso yli ja ykköselle. Pian oli selvää että valinta oli aika hyvä. Vähän joka vene siinä maalisuoralla broutsaili aika ilosesti. Joku Audikin sieltä takaa jotain yritti, mutta lepatteli niin paljon ettei siitä mitään tullut. Edessä lähellä keikkunut Meri Anna elan sekin liputti niin paljon että pujahdimme edelle. Vasta muutama veneenmitta ennen maalia tuuli tössäs ja ne lipu takaa keulan aavistuken meidän edestä. Kirvelevää, joskin 1.17 vene olisi vienyt meitä vaikka olisi tullut perässäkin.

Meiltä aika ehjä suoritus. Viikonlopun treenailut Suomalaisten tasoituspurjehtijalegendojen mukana tepsi. Tehtiin paljon hyviä valintoja, meille aika vähän virheitä ja boutspiidi oli hyvän tuntuinen koko skaban ajan. Lähtösuora kun oltais hoidettu yhtä skarpistin niin homma olis voinut mennä jopa erinomaisesti. Joka tapauksessa oltiin ekaa kertaa ajamalla eka Firsti, kun Firstejä on mestoilla enenmmän kuin yksi. (viimeviikollahan me otettiin kuokkaan huolella Melisandelta, mutta ne olivat varastaneet, joten se oli meille eka tekninen ”eka firsti”) Kun eliitti on poissa niin pienet juhlii, niinhän se menee. Helvetin kivaa oli kuitenkin ja ihan vain ehjä oma suoritus toi kyllä hyvän mielen koko jengille. Iso kiitos Hululle ja Markukselle. Homma meni meidän mittakaavalla putkeen.

Ku tulokset tulee, niin eiköhän meidät löydä taas sieltä page-down-osastosta, mutta mitäs sitten.

Tais muuten mennä trackin nauhotus taas vituiksi. Se perkeleen Androidin sailing softan beta haukkaa pahasti nauhotuksissa. Tää oli nyt viides putkeen joka meni käsille yksistään sen takia. Täytyy turvautua varmempiin trackin nauhottajiin. Ovelampi kaveri olisi ehkä jo aikasemmin heittänyt kirveen kaivoon. Se vain vaikutti yksärissä etevältä softalta ja sillon se vielä toimikin iha hyvin.

Mukana: Kynde, Hulu, Markus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: