Sen

First 31.7 ja höpinää purjehduksesta

11.9.2012 Tiistaikisat

Tuuli: SW 13-18 kts

Oltiin aika naftisti taas mestoilla. Tultiin katteleen liputusta, joka meille näyttäytyi F-ratana vastapäivään. Ainakin olimme näkevinämme punaista keulassa ja sit joku japanin lipun kaltainen, luultavimmin se valkonen, jossa punainen ruutu, eli F. Ei ollut paljon aikaa jäädä tutkimaan kuvioita. Tuuli tuli lounaasta ja lähtö oli etelään. Kopukalla taas ryysistä luvassa. Ennusteiden mukaisesti mukana oli vain G1 ja kun tuulta nyt olikin ilosesti yli 14 solmua, niin oli selvää, että kangasta olisi taas kuitenkin snadisti liikaa krysseille. Alueella pyöri firsteistä Bella ja Thetis, mikä oli ihan kiva, koska niiden kanssa meillä vielä muodostuu jotain pöhinää toisin kuin kuuman ryhmän kanssa.

Mentiin häröilyalueelle rullaan keula auki ja ajateltiin sieltä laskea vauhdilla suosiolla vaikka vähän alemmas. Meni selkeästi vähän hösellyksen puolelle ja oltiin tuntuvasti myöhässä. Noh, päästiin kuitenkin myöhästyneen ylhäältä Kopukan kyljestä lähteen suht puhtaisiin. Siitä vaan etelään spiidiä hieroen, kun sitten ensimmäinen venda edessä ja puhtaista. Sitten ihmeteltiin hetki tuulen suuntaa ja kallioita joita kohti oltiin menossa ja varmisteltiin, että oltiin me ihan triviaalisti nousemassa helposti Melkille kohti sen etelänpuoleista jääpoijua. Sitten tuli toinen venda ja alkoi epäilykset kasvaa. Niitä tehtiin myös meidän takana. Ylhäällä edessä puhtaissa meni vielä Cosa Nostra ja päätettiin, että jos nekin vendaa niin me ollaan kujalla. Ja niinhän nekin käänyt. Eli se F oli ollut ykkönen (se Nippon-viiri) keskellä kopukkaa ja että oliko keulassa ollut E vai D oli sitten meille täysi arvoitus. Ovelammat olisi voineet kyllä jo tässäkohtaa päätellä, että D oltaisiin bongattu, joten sen oli pakko olla E, jota vaan ei huomattu sen punasen vierestä.

Vedettiin vähän pitkäksi ihmetellessä, mutta ainakin puhtaisiin. Sen verran se oli sivusta auki, että olisi ollut muuten vielä ihan hyväksyttävää, mutta tuulta oli niin paljon etten isoa voinut ottaa tuuleen lähes ollenkaan. Sitten tilanne meni ihan reijolle, kun Bon Bon nosti itsensä meidän eteen päälle. Jäätiin keula sen alle hankalaan paikkaan. Se oli niin lähellä että yksikin nostobroutsi ja me oltaisiin oltu sen kyljessä, joten isolle näkemiin. Ja kun ei ymmärrä tossa kohtaa nöyrästi hyväksyä kurat housuista ja lähteä pesulle, niin sit pitää vaan olla ja istua paskassa. Ilman vetoa ei siitä päästy kuin ontuen rinnalle ja sitten vastassa olikin Bella styyralla ja en tiedä oltaisiinko ihan ehditty edestä, mutta vendaksi meni, ja jopa vähän myöhässä.

Siitä sitten kryssien itäreunaa kohti Rönnkubbenia. Tällä kertaa kohtaamiset paaralla meni ihan perseeleen jokainen. Aina tuli joku iso sielta niin, että edestä ei ehditä ja jotain tyhmää oli tehtämä. Pari sellasta ja lisäksi vähän joka venda meni lepatteluksi ison purjeen, ripsakan tuulen ja vendrutiinin puutteen vuoksi. Kuitenkin Bella ja Thetis pysyivät takana, taisi olla niilläkin molemmilla ykköset ylhäällä. Toisaalta siellä täällä ympärillä oli sellasia veneitä jotka vihjasivat kyllä kokonaiskilpailussa häämöttävästä PageDown-sijoituksesta.

Nähtiin joku painelemassa etelään Rönnkubbenin jälkeen ja tuumattiin, että D. Ja kuinka ollakaan hetken päästä huomattiin veneitä kuitenkin liikaa sen poijun ympäristössä, joten vielä kerran muutettiin rataa, eli E. Poijulta alas ja spinnulle. Sopiva leikkaus tohon tuuleen ja jiipistä vihreitä kiertäen länttäkohti. Ympärillä oli lähinnä vain isompia kippoja, joten ei oikein ollut mitään kiritystäkään, joten annettiin vaan mennä ja sitten vielä jiipistä maaliin ilman draamaa. Bella ja Thetis pysyi takana loppuun asti ja se siitä.

Ei pahempia virheitä, mitä nyt ei juuri missään vaiheessa ollut hajua siitä mihin ollaan menossa, mutta alemmssa keskikakstissa nyt ei paljon rataa tartte navigoida. Sää oli taas lämmin pilvetön ja kivasti tuulta. G3 olisi ollut poikaa, mutta selvittiin siitä noinkin. Vendoihin tarttis vähän rutiinia lisää, mutta yhtälailla voisi aloittaa siitä, että vetäisi salkoon oikean rievun. Kiitos miehistölle hyvästä tohinasta. On toi vaan helvetin hauskaa puuhaa. Vielä ehkä ensi viikon torstaikisoihin, mutta muuten saattaa Sen alkaa valmistautua talveen. Allekirjoittanut saatta viellä seikkaila vierailijana muissa paateissa syksyn mittaan.

Mukana: Kynde, Hulu, Jussi, Sampsa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: